Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

dr. Bella GáborÚj gyermekorvosa van a Fonyódi Gyógyintézetnek: július elsejétől kezdett praktizálni városunkban dr. Bella Gábor.

 

 

 

Debrecenben végezte az orvosi egyetemet, majd az ottani baleseti sebészeten helyezkedett el. A kilencvenes évektől a gyógyszeriparban dolgozott, húsz éve Balatonbogláron él. Két nagylánya van, akikkel nagyon szeretik egymást. Tanulmányai során is a gyerekgyógyászat volt a kedvenc területe, ezért aztán gyermekorvosként folytatta pályáját a nagykanizsai Dorottya Kórház gyermekosztályán. A gyerekgyógyászati szakvizsgára készülve megismerte Pécset, Zalaegerszeget, majd a közelmúltban megpályázta a fonyódi álláshelyet. Így lett dr. Bella Gábor az új, állandó gyermekorvos településünkön és Balatonfenyvesen is.

Hogyan került Fonyódra?

Gyógyszercégek képviseletében végzett feladataim alkalmával már korábban megismertem az itteni csapatot és engem is ismertek már itt. Tudtam, hogy nagyon jó munkatársak vannak, orvosok, asszisztensek és védőnők egyaránt. Egymást segítik, ami nagy előnye ennek a munkának, szemben például egy kistelepülés háziorvosi praxisával. Kitűnő az infrastrukturális háttér.Amikor hallottam, hogy Fonyódon gyermekorvost keresnek, megpályáztam és megkaptam a bizalmat. A Semmelweis-nap volt az első munkanapom, ami szerencsés volt bemutatkozás szempontjából. Nagyon örülök, hogy a Balatonnál élhetek két évtizede. Hosszú távban gondolkodom, tartósan szeretném ellátni itt a hivatásomat.

Mit gondol a gyermekorvosi hivatásról?

A gyermekorvosi szakellátás jó minősége meghatározó számomra. A betegellátásban nem csak a gyógyítást tartom fontosnak, az ugyanis már az utolsó fázis. Fontosnak tartom a prevenciót, a szűrést, megelőzést, életmódi tanácsokat. A gyermeket a családban, környezetében szemlélve, a szülőkkel együttműködve, az ő segítségükkel kell megfelelő módon ellátni, a jövőjüket biztosítani.

A legszebb hivatások közé azok tartoznak, amelyek a gyermekekkel foglalkozhatnak. Nem csak az orvosi pályára gondolok, hanem akár a pedagógusokra, legyen szó tanítóról, vagy óvónőről. Szülőkkel, nagyszülőkkel, vagy olyanokkal beszélve, akik gyermekekkel vannak kapcsolatban, mindenki úgy látja, hogy a gyermekek a jövő! A gyermek a legfontosabb, az első, hiszen mi a gyermekeinkben élünk tovább. Ha cselekszünk, mindannyiunk jövőjéért cselekszünk! Ez a szemlélet, ez a mottó az, ami engem vezérel.

Milyen benyomásai vannak pár nappal azután, hogy munkába állt?

Nagy szerencsém és óriási segítség számomra, hogy itt olyan munkatársam van, aki húsz éve a gyerekkörzetben dolgozik, név szerint Bánhegyi Brigitta. Nagyszerű, mint ember és munkatársként is kitűnő, örülök, hogy vele dolgozhatok!

Szintén nagyon jó, ha kell, itt van fül - orr gégészeti szakrendelés, ha kell, van baleseti sebészeti szakellátás, vagy éppen laboratórium, ezek óriási előnyt jelentenek, mert így még komplexebb, pontosabb és hatékonyabb a betegellátás. Egykori munkahelyem, a Kanizsai Dorottya Kórház háttértámogatására is számíthatok, ha szükség lenne rá, akár szakmailag, akár a személyes kapcsolatokra, amit szeretnék is hasznosítani munkám során.

Első munkanapjaimon nagyon jó érzés volt az, hogy akikkel eddig találkoztam, mindenkinél érdeklődést, nyíltságot, közvetlenséget tapasztaltam. A szülők különösen örültek annak, hogy újra állandó orvos van a gyermekorvosi rendelőben. A gyerekek pedig fantasztikusak! Együttműködő, nyílt, aranyos gyerekekkel volt szerencsém találkozni. Öröm értük dolgozni!

Gyermek háziorvosi rendelés

Dr. Bella Gábor

Fonyód:

Hétfő: 12.00 - 15.00

Kedd: 08.00 - 11.00

prevenciós rendelés: 10.00-11.00

Szerda: 08.00 - 11.00

Csütörtök: 09.00 - 12.00

prevenciós rendelés: 11.00-12.00

Péntek: 09.00 - 12.00

prevenciós rendelés: 11.00-12.00

Balatonfenyves:

Kedd: 12.30 - 13.30

Szerda: 12.30 - 13.30

prevenciós rendelés:10.45-11.45

Péntek: 12.15 - 13.15