Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

IMG 3837 2 MediumBalaton madártávlatból”, kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása.

 

 

 

A Balaton turisztikai térség kilátópontjainak hálózatba kapcsolása a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumvezetésével 739,63 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. Konzorciumi tagok a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, valamint a fejlesztési helyszínek kezelői: Fonyód Város Önkormányzata, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft., illetve a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. A GINOP-7.1.9-17-2018-00016 azonosítószámú projekt a Balaton északi és déli partján lévő kilátókat és kilátópontokat fejleszti, valamint kapcsolja őket hálózatba úgy, hogy azok egészében kínáljanak felejthetetlen aktív kikapcsolódást az ebbe a régióba látogató családoknak, pároknak, egyedül utazóknak.

 MG 6079

A fejlesztés helyszínei:

Képernyőkép 2023 06 22 151253 

A projekt rövid összefoglalója:

Fonyódon a Sipos-hegyi kilátó keresztpromóciós célú táblázása, a Várhegyi Széplátó környezete újult meg, Gyenesdiáson a Festetics-kilátó, Szigligeten az Óvár kilátó, Balatonföldváron pedig a Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó szolgáltatásainak fejlesztése és bővítése történt meg. Átfogó felújításon esett át Fonyódon a Szaplonczay sétány, elkészült Szántódon a Molyhos tölgy pihenőterasz, Balatonlellén a Kishegyi erdei élményközpont és kilátóterasz, Balatongyörökön pedig családbarát mese tanösvény került kiépítésre. A projektnek köszönhetően a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részvételével a hálózatkialakítás többek között a múzeumpedagógiai fejlesztések megvalósításának eredményeképpen valósult meg, valamint az egységes marketingkommunikációs eszközökkel vált elérhetővé. A fejlesztések mellett a beruházásnak köszönhetően létrehozott kilátókról szóló gyermekfoglalkoztató füzet és online gyermekjátékok is lehetőséget nyújtanak arra, hogy az 5-9 éves korosztály számára is izgalmas legyen a szabadidős kikapcsolódás. A megoldás kidolgozásához arra buzdítják a látogatót, hogy a fejlesztésben résztvevő kilátókat és kilátópontokat egymás után fedezzék fel az egyes pontszerű vonzerőket hálózatba szervezve, így oldva a területi koncentrációt, növelve az itt eltöltött éjszakák számát és csökkentve a térségre jellemző szezonalitást.

További információ kérhető:

Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.

Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 MG 6100 Medium