Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

szenyviz.jpgBefejeződtek a kiviteli munkák a Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás uniós támogatásból megvalósuló, 2 057 287 779 -Ft. összköltségű beruházásban. A KEOP-1.2.0/09-11-2012-0016 azonosítószámú „Balatonlelle agglomeráció szennyvízkezelése” elnevezésű projekt keretében Balatonlelle Irmapuszta és Rádpuszta településrészeken, Balatonbogláron és Fonyódon valósulnak meg fejlesztések. A projekt az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében a kohéziós alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 1 747 732 954 -Ft. vissza nem térítendő támogatással valósul meg.


A kivitelezés során Balatonlelle, Balatonboglár és Fonyód településeken újult meg, illetve készült új szennyvízcsatorna hálózat,Balatonlellén pedig a szennyvíztisztító telep fejlesztésére is sor került. A beruházástól azt várják, hogy a térségben lévő települések szennyvizeinek ártalommentes elhelyezését hosszú távon oldja meg, és ezáltal a talajvíz szennyezésének, a sérülékeny ivóvízbázisok veszélyeztetésének megszűnését, valamint a Balaton
vízminőség védelmét szolgálja.
A megújult szennyvíztisztító telep átadásának alkalmából, Hidvégi József a társulás elnöke köszöntötte a vendégeket. Beszédében kiemelte, hogy a beruházás hosszú idő óta fennálló hiányosságokra ad megoldást az agglomeráció településin élők számára.
Móring József Attila országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a beruházás hatására
megszűnik a talajvíz-szennyezés és javul a Balaton vízminősége, illetve az egész
térség számára fejlődési lehetőséget biztosít. A kivitelező részéről Tomosi Károly, a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. elnök vezérigazgatója a kiviteli munkákat ismertette. A beszédek után ünnepélyes keretek között, került sor a szennyvíztisztító telep átadására.
A beruházás a technológiai műtárgyak, építmények, gépészeti elemek, közművek, korszerű mérés
-és irányítástechnika, közlekedési felületek és térburkolatok valamint az iszapkomposztálás gépeinek, eszközeinek telepítését is magában foglalta. A 46.600 LEÉ kapacitású szennyvíztisztító telep 104.000 LEÉ biológiai tisztító kapacitásra bővítették és 11.492. folyóméter vezetéket fektettek le illetve 14 átemelőt építettek meg a program keretében. Az agglomerációban véghezvitt fejlesztések összesen 27.800. lakost érintenek pozitívan.