Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

DJI 0288 MediumA vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet tizenkettedik alkalommal rendeztek meg Fonyódon.

 

 

 

A Balaton átevezés, a kajak-kenu szerelmeseinek egyik legfontosabb sporteseménye, amely minden évben rengeteg résztvevőt vonz Fonyódra. Ez a verseny nem csak a tapasztalt sportolóknak ad lehetőséget a megmérettetésekre, hanem kezdőknek is kiváló lehetőséget nyújt. A szervezők rengeteg időt és energiát fektetnek a rendezvény előkészítésébe, hogy mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtsanak. Az esemény általában egy hétvégi napon kerül megrendezésre, ami lehetőséget ad a sportolni vágyóknak, hogy kikapcsolódjanak, új emberekkel ismerkedjenek és megtapasztalják a Balaton varázsát. Emellett a Balaton átevezése lehetőséget ad arra is, hogy felfedezzük a tó gyönyörű partjait és látványos tájait. A vízfelszínen ülve olyan kilátásban lehet részünk, amit talán soha életünkben nem tapasztaltunk még.

Lehel László a túra főszervezője mesélte el, mit lehet tudni az idei átevezésről.

„Egyik legfontosabb információ talán, hogy a tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre itt Fonyódon a Balaton átevezés és ez nagy büszkeség a számunkra. Nagyon sok résztvevőnk van, a vártnál is több. Ha körülnézünk, akkor látjuk, hogy még mindig várakoznak az emberek a regisztrációra és ez örömteli nehézség a számunkra.”

„A versenyen indulni csak emberi erővel, evezővel hajtott, a vízirendőrség által engedélyezett vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval lehetett.”

IMG 5749 Medium

Idén a kategóriákat hajóosztályoknak megfelelően állították be, tehát kajakok, kenuk, supok és csónakok. Az egyik újdonság és a legfontosabb az, hogy megpróbáltak egy kicsit haladni a korral és chipes időmérést alkalmaztak a versenyen.

Fonyódon mindig arra törekszünk, hogy egészséges szellemiségű, egészséges, aktív nemzedék nőjön fel. Ezért vagyunk elkötelezettek, elköteleződésünk közös nyelve pedig a sport. Ha a Balaton, akkor pedig vízisport.

Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere elmondta:

„Tizenkettedik alkalommal tudjuk megszervezni ezt a Klasszikus Fonyód és Badacsony közöti átevezést, és ez két dolog miatt is fontos számunkra. Az egyik az, hogy erősítsük a közösségeket, a balatoni térségben lévő településeknek a közösségeit, a másik pedig, ami fontos, hogy a Balatonról, a nemzeti kincsünk szól, és hogy minél több programmal kedveskedjünk a fonyódiaknak és az idelátogató turistáknak is. Természetesen, mint minden évben a fonyódi Turisztikai Egyesület a szervező, úgyhogy nagy köszönet nekik érte és az idei évben, mivel a Veszprém Bakony Balaton Régió elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet - településünk is csatlakozott a száztizenhat település közé - így nagy örömünkre szolgál, hogy a Veszprém Balaton Bakony Európa Kulturális Fővárosa projekt is támogatja az eseményt, köszönjük nekik.”

A félmaratoni távot a legbevállalósabbak választották, közülük elsőként beérkező fonyódi Konkoly Imre volt.

"Egy kicsit fújt a szél, de egyébként teljesen ideálisak voltak a körülmények, mindenkinek ilyen kajakos időt kívánok! Huszonegy kilométeres távon, kajak egyes kategóriában indultam, elég jó eredménnyel sikerült teljesíteni, mivel 10 km/h-s átlagsebességgel tudtam menni. Szeretném megköszönni dr. Lukács Csabának, aki 1979 tavaszán lehetőséget biztosított arra, hogy innen nem messze először beüljek egy kajakba."

- tekintett vissza Konkoly Imre.

IMG 5984 Medium

Az idén is megállapíthattuk, hogy jelentős médiaérdeklődés övezte a rendezvényt, amely családias légkörben, rendben, jó hangulatban zajlott le. Rengeteg napsütés, hőség, egy remek helyszín, elszánt sportolók és a gyönyörű Balaton. Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek.

A rendezvény a Veszprém - Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.

IMG 5660 Medium