Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

viz vilagnapjaAZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs.

E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére és fordítja a jövő generációinak figyelmét országunk vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre.
A világ szinte minden állóvize, folyója szennyezett. Jelenünk és az utánunk érkező generációk sorsa múlhat azon, miképpen gazdálkodunk a Föld vízkészleteivel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk az élet egyik alapvető elemét. Ha nincs tiszta víz, akkor nincs víz. Ha nincs víz, nincs élet. Éppen ezért 2018-ban a világnap szlogenje a „VÉDD TERMÉSZETESEN!” lett. 

Bolygónk legégetőbb problémáival a XX. században csak regionális szinteken foglalkoztak a nemzetek, mára azonban már nem csupán a víz tisztasága a globális kérdés. drv vizvilagnap plakatÁrvizek, aszályok, vízszennyezés - mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Hogyan csökkenthetjük az ezek által okozott károkat? Hogyan szabhatunk gátat a környezetszennyezésnek? A megoldást a természet maga kínálja. A zöld infrastruktúra térhódítása azért fontos, mert több probléma egyidejű kezelésére is lehetőséget nyújt. Új erdőket kell telepíteni, vissza kell kapcsolni a folyókat az árterekhez, helyre kell állítani a vizes élőhelyeket, hiszen ezek tartják egyensúlyban a víz körforgását, javítva az emberiség egészségét és életminőségét. 

E jeles nap minden évben más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. 2018-ban a Víz Világnap jelmondata és az idén kiírásra kerülő pályázatok is a fenti, megoldandó problémákra keresnek válaszokat. 
A Víz Világnapja alkalmából a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt, mint az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, az idei évben is színes rendezvényekkel, oktató és szabadidős programokkal igyekszik felhívni a figyelmet a fentiekre a működési területén lévő számos településen. 

Az idei programsorozat egyik eleme a Víz Világnapja alkalmából szervezett rajz- és videó pályázat, melyet a működési területén élő óvodások és általános iskolások számára hirdet meg a Társság, akik közül a legötletesebb és legkreatívabb pályamunkák alkotóit az idei évben is értékes nyereményekkel jutalmazza meg a DRV Zrt.
A rajz- és videó pályázatra készített alkotások 2018. február 28-tól legkésőbb 2018. március 16-ig feltölthetők a www.drv.hu/viz-vilagnapja-2018 internetes oldalra az ott megadott paraméterek szerint.

Az elkészített rajzok óvodánként/iskolánként összesítve az alábbi címre is beküldhetők:
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. 
Igazgatási és Kommunikációs osztály 
8600 Siófok, Tanácsház u. 7. 

A pályamunkákra vonatkozó kritériumok:
RAJZPÁLYÁZAT:
Maximális képméret: A/4
Online feltöltés formátuma: jpg; png; pdf
A postai úton beküldött alkotásokon a feliratokat a frontoldalon helyezzék el (név, cím, óvoda, csoport, életkor).
VIDEÓPÁLYÁZAT:
A VÍZKLIP műfaja: reklám spot/videóklip/animáció/bemutató film
A videó időtartama: min. 30 mp – max. 2 perc
Formátum: avi, mp3, mpeg-4, mp4
Max. méret: 30 Mbyte

A beküldött/feltöltött alkotásokat óvodás, alsó és felső osztályos kategóriákban szakmai zsűri bírálja el. Az elbírálás során elsőrendű szempont, hogy mi a pályázó mondanivalója, illetve milyen módon kapcsolódik az alkotás a Víz Világnapja ez évi jelmondatához. 
A pályázat eredményéről levélben értesítjük a nyerteseket, akiket értékes nyereményekkel díjazunk és alkotásaikat 2018. március 22-én bemutatjuk a Víz világnapi kiállításunkon, melynek helyszínéül a siófoki víztorony tetején található SAMSUNG élményközpont szolgál, mely a rendezvény napján ingyenesen látogatható. 

Az idei programsorozat részeként a DRV Zrt. 2018.03.22. és 2018.04.22. között, 17 helyszínen lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hogy előzetes bejelentkezést követően betekintsenek a víztermelési és a szennyvíztisztítási folyamatokba, valamint a laboratóriumi tevékenységekbe, megismerkedjenek a környezettudatos felhasználói magatartással és a felhasználói kötelezettségekkel és felmerülő kérdéseikre szakembereinktől azonnal választ kapjanak. A látogatásokra szervezett formában, csoportosan van lehetőség.
A nílt napok listája itt érhető el:  document Helyszínek listája (19 KB)

A Víz Világnapi központi rendezvényt 2018. március 22-én (csütörtökön) 10:30 és 16:00 óra között tartjuk Siófok Fő terén, melynek keretében egy egész napos ismeretterjesztő rendezvényre invitáljuk az érdeklődőket, ahol a pályázatok nyerteseinek díjátadója mellett ismeretterjesztő játékok, vizes kísérletek, labor bemutatók, képes kiállítások, gyerek programok, kvíz kérdések színesítik majd a programot. 

A rendezvények részleteivel kapcsolatos bővebb felvilágosítás kérhető Rákóczi Zsuzsa kommunikációs főmunkatárstól a 84/501-016 telefonszámon vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail, illetve a www.drv.hu/viz-vilagnapja-2018 címen.

Az eseménysorozatot népszerűsítő és a nyíltnapokat beharangozó plakátok teljes méretben itt érhetők el:

  image >>Víz világnapja<< (2.56 MB)
  pdf >>DRV nyíltnapok<<

(1.72 MB)
forrás: DRV Zrt. Igazgatási és Kommunikációs Osztály