Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) folytatva a létesítmény-fejlesztéseket, újabb nyílt pályázatot hirdetett meg annak érdekében, hogy a már meglévő, ugyanakkor további fejlesztésre szoruló, stratégiailag, sportszakmailag kiemelt fontosságú intézmények infrastrukturális korszerűsítése megvalósulhasson.

A pályázat meghirdetésének konkrét célja a leromlott állapotba került, kézilabdázásra alkalmas pályák infrastrukturális feltételeinek javítása és ez által a kézilabda utánpótlás-nevelés és a nemzetközi versenyek elősegítése. A pályázati kiírás alapján kültéri kézilabdapálya fejlesztési programban vesz részt a Mátyás Király Gimnázium, a pályázó Fonyód Város Önkormányzata, a szakmai együttműködésben szereplő szervezet pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA). Ennek az összefogásnak a célja a jelenleg rossz állapotú aszfalt burkolatú sportpálya helyén felújítással megvalósuló műanyag burkolatú kültéri kézilabda pálya építése. A burkolt felület: 22 m x 42 m nagyságú lesz, a csapadékvíz elvezetését is megoldják. A pályázat finanszírozásának intenzitása 100%-os. Az előkészítési költsége körülbelül 2 millió forint, melyet az önkormányzat finanszíroz.

Helyszíni bejárás keretében kiderült az is, hogy a munkálatokat idén tavasszal kezdi meg a kivitelező, amelyet az MKSZ pályázatot követően bízott meg. A helyszín északnyugati oldalán meglévő fasor található. Az Önkormányzat vállalta, hogy az építési munkák megkezdése előtt a fák metszését elvégzi, hogy ágak ne lógjanak a pálya fölé, valamint a pályaszerkezet alatt a gyökértelenítést is elvégzi. Amennyiben szükséges, fákat vágnak ki és annak gyökérzetét is eltávolítják! Ennek megállapításához szakembert vonnak be.

A beépítendő burkolat UV-álló anyagú, kék színű, az alapvonalon kívüli kifutó terek piros színnel létesülnek (lásd: fotó). Természetesen kialakításra kerül labdafogó háló és annak tartószerkezete. A pályához - azt körülvevően - az alap és oldalvonalaktól 1 méteres távolságban 1,1 m magas palánk készül, de palánkrendszer a parkoló felé eső keleti oldalon nem létesül. Két db szabvány méretű, 1 méternél kisebb mélységű, rögzített kézilabda kapu hálóval (300 x 200 cm) kerül majd kihelyezésre a pályára.

Ezzel egy korszerű, az intézményhez méltó kültéri kézilabda pályával gazdagodik városunk és javul a Mátyás Király Gimnázium infrastruktúrája.

kezipalya 2

Az új pálya képének forrása: vira.hu