Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Magyar Tűzoltó SzövetségMájus 4. Magyarországon 19 éve a Tűzoltók Napja. Az idei évben ezen évforduló megünneplése is elhalasztásra kerül.

További részletekért idézünk a Magyar Tűzoltó Szövetség honlapjáról:

 


Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, 1991 óta ez a nap a Tűzoltók Napja.
 
Az elmúlt 19 évben egyszer sem fordult még elő, hogy ne lehetett volna méltóképpen, színvonalas rendezvényekkel megünnepelni ezt a napot.

A Magyar Tűzoltó Szövetség megalakulásának 150. évfordulója alkalmából az idei évre az elmúlt másfél évszázadhoz méltó jubileumi rendezvénysorozatot tervezett. A körülöttünk zajló események hatására viszont felelősségünk tudatában csak egyféleképpen dönthetünk azáltal, hogy lehetőségeinkhez mérten részt vállalunk a hazánkat is érintő pandémia veszély kockázatának csökkentésében.

Az idén védőszentünkre, Szent Flóriánra másképpen kell emlékeznünk, más módon ünnepeljük meg május 04-ét, az Országos Tűzoltó Napot is. A jubileumi év tervezett eseményeit nem elhagyjuk, hanem időben elhalasztjuk és később, méltó módon megrendezzük. A pandémia okozta veszélyben a tűzoltók esküjükhöz híven bátran, önzetlenül és példamutató fegyelemmel – ahogy bármikor – helyt állnak és segítséget nyújtanak, így az önként vállalt hivatásuknak megfelelően szolgálják a közbiztonságot.

A jelenlegi nehézségeken összefogással éppúgy úrrá leszünk, mint tettük azt bármely korábbi időszakban, határainkon innen vagy túl. A tűzoltók mindig másokért kockáztatták életüket, legyen a veszély forrása akár civilizációs vagy természeti jellegű. A magyar tűzoltókat az elmúlt 150 év történelmi viharai, kihívásai hitükben, elszántságukban megerősítették, hivatásbeli és nemzeti összetartozásunkat örökre összekovácsolták. A tűzoltók önként vállalt hivatásukat ellátva haladnak a dicső múltból a méltó jövőbe oly módon, hogy az elődök példáját követve, utat mutatnak az utánuk következőknek is. 

A jelmondatunk örökérvényű, ezért a jelen körülményekre is kifejezetten igaz:

„Istennek dicsőség, egymásnak segítség!”

 

50 Ft os pénzforgalmi érme

 

Forrás: www.tuzoltoszovetseg.hu