Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

A Biztonságos Internet Napja minden év februárjának első keddjén kerül megrendezésre. Célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos internethasználatra és az online tér veszélyeire, különösen a gyerekek és a fiatalok számára.

 

A kezdeményezés 14 ország részvételével indult

A Biztonságos Internet Napja az EU SafeBorders projekt kezdeményezése volt 2004-ben, amit kezdetben 14 országban rendeztek meg. 2005-ben a szervezést az Insafe hálózata vállalta magára. Az évek során a Biztonságos Internet Napja kiemelt eseménnyé vált, ma már a világ közel 190 országában megrendezik, az Európai Unió területén kívül is.

A SID minden évben cselekvésre szólít fel a fiatal felhasználók számára biztonságosabb és jobb digitális környezet biztosításában részt vevő számos szereplő részéről, többek között:

  • döntéshozók uniós, nemzeti és nemzetközi szinten
    az iparág képviselői
    civil társadalmi szervezetek
    pedagógusok és szülők
    maguk a fiatalok

gyerekek
Az internet hatékony eszköz, amely hatalmas lehetőségeket kínál a tanulásra, a készségek fejlesztésére és az új képességek és ismeretek megszerzésére, amint azt a Covid19-világjárvány is kiemelte. A lehetőségek azonban kockázatokkal járnak. A SID célja a tudatosság növelése, ugyanakkor konkrét intézkedések meghozatala a gyermekek és a fiatalok online védelmének és szerepvállalásának biztosítása érdekében. A digitális világ nem ismer határokat, és mindenkinek szüksége van arra, hogy csatlakozzon és együttműködjön másokkal oly módon, hogy jobb digitális élményt biztosítson mindannyiunknak, különösen a fiatalabb felhasználóknak.

SIDflyer

forrás: digital-strategy.ec.europa.eu; szakmatszerzek.hu

képek: szakmatszerzek.hu