A- A A+
Belépés     


akad wide

Programjaink: Március 22. péntek 17 óra polgári est- Szalai Ádám , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 22. péntek 18 óra Pajorné Tóth Magdolna kiállításmegnyitója , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 23. szombat 14 óra Balatoni kincskereső játék / NABE , helyszín: Vigadó tér; Március 27. szerda 17 óra Kovács Emőke Balatoni értéktár könyv-bemutató , helyszín: Művelődési Központ; Március 30. szombat⋅9:30 óra Merre járt a nyuszi? Nyomkereső játék , helyszín: Fonyód utcái;

kivitelezesFolytatódnak a nyári időszakban szüneteltetett munkálatok a dél-balatoni fő-, és mellékvonalon. A Fonyód – Kaposvár közötti szakaszon már szeptember 1-től, Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy között pedig szeptember 11-től újra vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A kivitelezés ütemezésénél fontos szempont volt, hogy az utasok a nyári szezonban kényelmesen és biztonságosan tudjanak eljutni a Balatonra, így az átépítéssel érintett teljes szakaszt ideiglenesen forgalomba helyezték az elmúlt hónapokban, szeptembertől azonban ismét teljes vágányzár lép életbe.

Ősszel visszatér a nagygép is, Balatonfenyves – Balatonmáriafürdő állomásköz átépítését ezzel a modern technológiával végzik, míg a Balatonmáriafürdő – Balatonszentgyörgy állomásköz földmunkás technológiával épül át. Emellett Fonyód állomás 2-3 vágányai közötti peront is átépítik, felújítják-meghosszabbítják a perontetőket. Balatonboglár – Balatonszentgyörgy szakaszon esőbeállókat építenek, zajárnyékoló falak létesítése, út- és gyalogos átjárók átépítése zajlik, valamint a vízrendezési munkákat is elvégzik. Balatonboglár állomáson a meglévő aluljáró átalakításával lifteket építenek be.

Kaposvár-Fonyód vonalszakaszon végleges peronok és esőbeállók, valamint P+R parkolók és B+R tárolók építését végzi a kivitelező, Kapostüskevár és Osztopán között kialakítják a hézagnélküli vágányt. Továbbá az útátjárók építése és vízépítési munkák várhatóak.

Az őszi időszakban tervezett folyamatos vágányzárak ütemezése a következők szerint alakul:

Fonyód-Kaposvár szakaszon 2017. szeptember 1 – 2017. december 10. között
Balatonszemes-Balatonszentgyörgy szakaszon 2017. szeptember 11 – 2017. október 10. között
Balatonboglár – Balatonszentgyörgy szakaszon 2017. október 10 – 2017. december 9. között
A Balatonaliga – Zamárdi felső szakaszon 2017. októberében újabb esőbeállókat építenek, ezalatt éjszakai vágányzárak és ideiglenes sebességkorlátozás bevezetése várható. 

Kérjük, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendről tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, az állomási hirdetményekből, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál.

Az őszi vágányzár idején, időszakosan lezárják az érintett szakaszok közúti és gyalogos átjáróit is, a lezárások alatt a kijelölt terelő útvonalakon, a többi átjárót használva közlekedhetnek az erre utazók. A terelések idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

Jövőre tervezetten már csak eseti jelleggel, elsősorban éjszaka szüneteltetik a vonatforgalmat. A beruházás teljes befejezése 2018 őszén várható, ezt követően a közlekedés gyorsabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé válik a vonalon.

A kivitelezést a Déli-part 2016 Konzorcium (R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.) végzi. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

 

forrás: nif.hu (Nemzeti Infrasruktúra Fejlesztő Zrt.)

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 asp gombocska

 

 

ohp gomb

 

 

energetika 

 

bartokutca

 

ginop

 

gomb fonyod a fejlodes utjan ovoda kulso energetikai felujitasa

gomb ginop

 Piac gomb

 

gomb fonyod a fejlodes utjan az ovoda es bolcsode bovitese es felujitasa

 

 gomb fonyod a fejlodes utjan interaktiv foglalkozasok a diakokert

csiszta banner

 

asp kep

kisfaludy2030banner

 kisfaludy2030banner 2021

 

banner

 

MAK banner baba 0915 300x250px OK

 

 MAK banner 0915 300x250px OK

 

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png