Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Együttműködést írt alá a Siófoki Szakképzési Centrum és a Magyar Honvédség 5. Területvédelmi Ezred. Szeptembertől honvéd kadét képzés indul a fonyódi SSZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskolában.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a jövő nemzedékének lelkében elültessük azokat a hazaszeretet, a bajtársiasság, az egymás iránti tisztelet, törődés magjait, amelyek a globalizációban elvesztek – mondta el Kátai Róbert alezredes, a MH 5. Területvédelmi Ezred ezredparancsnok-helyettese.

Hozzátette: ezredüknek a fonyódi intézmény a második iskolája, amely a képzésben részt vesz.

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja az ünnepélyes aláírást követően elmondta: a magyar honvédség komoly fejlődésen ment át és komoly tudásra van szükség, amelyet a jövőben Fonyódon is megszerezhetnek a diákok. Kovács Gyula György, a MH 5. Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka kiemelte: a magyar honvédség egy pályakezdőnek biztos megélhetést biztosít, de sokat nyernek akkor is, ha a tartalékos szolgálatot választják.

- A visszajelzések szerint a katonaviseltek megállják helyüket, fegyelmezettek, összeszokott csapatot képeznek – mondta el a parancsnok.

Hozzátette: a jövőben több közös rendezvényt is szerveznek az iskolával és a diákoknak lehetőségük lesz számos versenyen is részt venniük.

Horváth Péter, a centrum főigazgatója kiemelte: a fonyódi intézményben önszorgalomból már két éve oktatnak honvédelmi alapismereteket és a helyi önkormányzat biztos háttérrel segíti munkájukat. 

- Az általános iskolában, a fonyódi gimnáziumban és a szakképző iskolában 855 diák tanul és nagy öröm, hogy a képzési paletta most bővül – mondta Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere.

Hozzátette: 2010 óta huszár bandérium működik Fonyódon Domina Barnabás vezetésével.

- Legfiatalabb tagjuk öt éves és a legidősebb 55 éves, a helyi mellett országos rendezvényeken is részt vesznek - jegyezte meg az alpolgármester.

Az intézmény igazgatója, Homor Judit elmondta: tizenöt éve van rendészeti képzés náluk és szeptemberben indul honvéd kadét képzés és az alap ösztöndíj mellett már a Béri Balogh Ádám ösztöndíjat is megkaphatják.

Csábító programok iskolán kívül is:
A honvéd kadét közismereti képzés során a diákok honvédelmi alapismeretek közismereti tantárgyat tanulnak heti 1-2 órában, amelyen megismerkedhetnek azzal, hogy milyen honvédelmi feladatai vannak a magyar állampolgároknak és azzal is, hogy mit tesz a Magyar Honvédség a haza védelméért. Mindezek közben számos, a mindennapi életben is használható tudásra is szert tesznek, ilyen például az elsősegélynyújtás, a terepen való tájékozódás, a táborozási ismeretek vagy akár az önvédelem. Ebből érettségizhetnek is, amely felvételi tárgyként szerepel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre történő jelentkezésnél. A tanórai elfoglaltság mellett sportlövészettel, küzdősportokkal, hagyományőrzéssel, hadisírgondozással, ejtőernyőzéssel is megismerkednek. A jövőben az ötéves honvéd kadét szakképzés technikumi képzése is elindul a fonyódi iskolában.

A sajtótájékoztatón készült fotógaléria IDE kattintva megtekinthető!