A- A A+
Belépés     


akad wide

Legfrissebb híreinkből: Október 17-e és október 31-e között pályamunkálatok miatt a Zoltán utcai átjáró LE LESZ ZÁRVA! Október 28-án ingyenes járatot biztosít Fonyód Város Önkormányzata a sírok rendbetételére! Fonyódi Ősz 2017 – Programjaink: Október 23: 1956-os ünnepi megemlékezés, Október 25: A Hévízi Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház előadással egybekötött könyvbemutatója, Október 27: A Sirály Art Képző és Iparművészeti Kör kiállításának megnyitója, Október 27: "A csillagos égbolt csodái" - közös csillagvizsgálás, Október 31: Kegyeleti megemlékezés, Október 31: Simon Dorottya (zongoraművész) és Fejérvári János (gordonkaművész) közös koncertje. – Fonyód a Balaton kilátója, az élmények városa

ÁRUBEMUTATÓS CSALÁSOK ELLENI FIGYELMEZTETÉS
BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCSOK MINDENSZENTEKRE
Fonyódi Ősz 2017 - Idősek Hónapja
FELHÍVÁS
Hat új buszváró épül
Útátjáró lezárások a vasútvonalak korszerűsítése során
NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS!

fonyodligetBudapest, 2017.09.13. – Magyarország Kormánya által biztosított 26 milliárd Ft összegű fejlesztési forrásnak köszönhetően 2020-ra teljesen megújul a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-tábor. A táborhelyek felújításának előkészítése már javában tart és még gyorsabbá válhat, mivel az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Kormány.A felújítások során a Zánkai Erzsébet-tábor minden meglévő lakóépülete megújul és új közösségi terek jönnek létre. Továbbá a sportcsarnok, a színházterem, az étterem és a konyha fejlesztése is megvalósul, Fonyódligeten pedig teljesen új, korszerű épületek létesülnek. A munkálatok nem befolyásolják a táboroztatást, azt a jövőben is zökkenőmentesen folytatja az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Országosan egyedülálló szerepet töltenek be az Erzsébet Táborok. Magyarország minden pontjáról érkeznek gyermekek a Balaton parti táborokba, a felújításokat követően pedig, összesen már több mint 60 ezer gyermek üdülhet Zánkán és Fonyódligeten. A fejlesztésekre idén 1 milliárd, 2018-ban 8,5 milliárd, 2019-ben további 16,5 milliárd Ft áll majd rendelkezésre. Az összesen 26 milliárd Ft összegű többletforrás egyrészt lehetővé teszi, hogy a színvonalas programok mellett, 21. századi körülmények között táborozhassanak a gyerekek. Másrészt a plusz férőhelyek, a hőszigetelés, a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárócsere a tavaszi és őszi táborlehetőségek bővítését is elősegíti.

Olyan új közösségi terek létesülnek, amelyek időjárástól függetlenül is használhatóak lesznek, megújul többek között a közműhálózat, a bővülő befogadóképesség okán pedig az éttermi részek, a konyha és a konyhatechnológia is fejlesztésre kerül.

Számos újdonságot és különlegességet is tervez az Erzsébet Alapítvány a gyermekek számára, amelyek közül az egyik, a vízi sportolási lehetőségek bővítése: a terv, egy olyan, oktatási célra is alkalmas terület kialakítása, ahol időjárási körülményektől függetlenül, egész nyáron biztonságosan űzhetők a vízi sportok.

A kormányzati támogatásnak köszönhetően az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány évről-évre egyre több fiatalnak tud színvonalas programokat és élményeket biztosítani. Idéntavasszal és nyáron közel 32 ezren voltak a táborokban, és már az őszi „ottalvós” osztálykirándulások is elindultak. Ezekbe több mint 6000 táborozót vár az Erzsébet Alapítvány.

Az Erzsébet Alapítvány a kormányzati támogatásnak köszönhetően a nyári Élménytáborokon túl, majdnem 700 gyermek lábadozását segítette a tihanyi és zalaszabari Gyógyuló-táborokban és közel 55 ezer gyermek vehetett részt a lakóhelyéhez közeli Napközi Erzsébet-táborokban 2017 nyarán.

 

forrás: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány

Október 2017
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 Piac gomb

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png