Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

 MG 7865 MediumA VÍZ, a FÖLD, a LEVEGŐ programsorozatunk harmadik, egyben utolsó állomása a Levegő jegyében tartott rendezvényünk volt: koncert és a kapcsolódó programok augusztus utolsó szombatján.

 

 

 

Igazi kánikula, izzasztó hőség várta a strandolókat ezen a napon is, ahogyan napok óta nem lehetett panaszkodni az időjárásra. Aki azonban programra vágyott, az a fonyódi kikötőben a fák között, árnyékban találta meg számítását, méghozzá a levegő témakörét felölelő interaktív játszóháznál. Itt a családok, de főleg a legkisebbek találtak maguknak megfelelő elfoglaltságot. Közvetlenül a játszóház mellett települtek ki az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium tagjai, azaz a fonyódi kishuszárok. Huszártábort építettek ki, mely vonzó volt a fiataloknak és akár csatlakozhattak is a mozgalomhoz, mivel egyúttal huszártoborzót is tartottak. Az érdeklődők megismerkedhettek a fegyverekkel, kardokkal, puskákkal, íjászkodhattak, megtanulhattak célba lőni. A kishuszárok bemutatták a hatvágást, vívtak, lőttek és még az ágyut is elsütötték. Előkerült a legendás karikásostor, amelynek csattogó hangja eltéveszthetetlen volt és fokozta a délután hangulatát.

 MG 7681 Medium

 

Az eseményen megelevenedett Lányi Antal emléke is, hiszen látványos műrepülő bemutatók idézték meg az 1911-es évet, amikor Lányi elsőként repülte át a történelem folyamán a Balatont: 1911. augusztus 28-án Badacsonyból indult, és a fonyódi kikötő mellett landolt az a repülő, amelyből elsőként lehetett felülről látni a magyar tengert. Ennek a varázslatos hangulatnak a megidézésében Vári Gyula repülő világbajnok és a Magyar Műrepülő Egyesület tagjai vállaltak főszerepet szépszámú közönség előtt, akik a kikötőből, a strandról és a vízből is követték a repülőshow-t. Lányi Antalra hagyományosan megemlékezett a település, hiszen koszorúzásra került sor a kikötőben lévő emlékműnél, ahol a kishuszárok ugyancsak közreműködtek.

Az est zenei produkciójáról Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar gondoskodtak, kiváló hangulatban zárult ez az igazán forró nap. Augusztus 28-val lezárult Fonyód VÍZ, a FÖLD, a LEVEGŐ programsorozata, amelynek minden eseménye ingyenes volt és a Veszprém - Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.

 MG 7806 Medium

Az eseményen készült képeket ide kattintva érhetik el

banner