Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Tizennégy éve mozgatja meg a kulináris élvezetek és a Balaton szerelmeseit februárban a fonyódi kolbászfesztivál. Az idén minden eddiginél nagyobb érdeklődés kíséri a rendezvényt. Különösen sok kirándulót vonz a téli pompájában tündöklő Balaton az idén is.

 

A fonyódi parton tömegek fotózták a hideg után feltorlódott jégcsodákat; évről évre egyre több érdeklődőt vonz a városba a híres kolbászfesztivál is. A kulináris élménytalálkozó 2010-ben kétnapos városi rendezvényként indult hódító útjára.

A kolbászfesztiválnak hála, télen is pezseg errefelé a turizmus. A töltőhelyek már hetekkel ezelőtt elfogytak, kiadó szállást is nagyítóval kell keresni a városban

– mondta Posza Róbert, a Fonyódi Turisztikai Egyesület elnöke, a fesztivál egyik fő szervezője.

A kolbászfesztivál kiválóan illik az éven át tartó szezon koncepciójába, ami ma már nem csak törekvés és szlogen, hanem tetten érhető valóság. A szerencsések még tudnak szállást foglalni a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényének idejére a városban.

Gyorsan fogynak a szállások

Schäfer Péternél még akad néhány szabad ágy erre az időszakra.

Három apartmant kiadtunk, de még van szabad helyünk. Eddig párok foglaltak szállást nálunk, de kínálatunkban szerepel a családi lakosztály is. Vannak vendégek, akik már előre, szeptemberben lefoglalják a szállást erre az időpontra, de olyan is, aki az utolsó napokban csekkol be hozzánk

– mondta Schäfer Péter.

Hozzátette: a kolbászfesztivál idején mindig kapósabbak a szállások a településen. Előbb a városközponthoz, a fesztivál területéhez közelebb fekvő szállások telnek meg.

Kinyitnak az éttermek

A kikötőben több étterem kinyit erre a hétvégére, jellemzően kolbászos menüvel készülnek. De Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is lecsapódik a megnövekedett forgalom, ha ugyanis telt ház van Fonyódon, a szomszédos településeken is megjelennek a turisták.

Kinyitunk ezen a hétvégén, az a tapasztalat, hogy érdemes, mert a kolbászfesztivál miatt sokan nem csak a sportcsarnok környékére, de a kikötőbe is lejönnek

– mondta Torma Zoltán, a Fapipa Étterem tulajdonosa.

Ezen a hétvégén, a télen zárva tartó Szaplonczay kávézóba is betérhetnek a Fonyódon kolbászolók. Az üzemeltető Fonyód Konyha Kft. úgy döntött, kinyitnak február 10-én és 11-én. Szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától este 6 óráig kávékülönlegességekkel és finomságokkal várják a vendégeket a tavaly felújított és megszépült Szaplonczay sétányon.

szaplonczay kave 1Kovács Kati 50 éves életműkoncertje mellett 27 zenei programmal készülnek

Fonyódon nincs kolbászfesztivál jótékony program nélkül. Február 9-én pénteken szervezik meg a jótékonysági töltést, amelynek bevételét a Fonyódi Mentőalapítvány javára ajánlják fel. A befolyt összegből jóléti eszközök beszerzésével szeretnék a mentőállomáson dolgozó szakemberek komfortfokozatát növelni. A szervezők idén is lehetőséget biztosítottak a somogyi és balatoni települések számára, hogy bemutatkozzanak a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén. A települések csapatai is felsorakoznak a töltők mögött, hogy bemutassák kolbászkészítő tudományukat, s vasárnap 12 órától mutatkoznak be a fesztiválon.
A fonyódi kolbászfesztivál ingyenesen látogatható, az egyik legjobban várt program Kovács Kati 50 éves jubileumi koncertje lesz február 10-én, szombaton. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész visszatér Fonyódra, hiszen korábban már adott szabadtéri koncertet a városban. A kolbászfesztiválon kivételes pályafutása legnagyobb slágereit adja elő. A háromnapos fesztiválon 28 zenei program közül válogathatnak az érdeklődő vendégek. Fellép többek között a Delta zenekar, Kaczor Feri, a Kredenc, Erox Martini, akusztikus konceret ad Rudán Joe, a rekeszizmok megmozgatásáért az Irigy Hónaljmirigy felel majd.

forrás: sonline.hu

képek: Fonyód Média