Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Még mindig a fellegekben jár Nagy Boldizsár, miután a fonyódi diák a New York-i Future We Want MUN versenyen a „legjobb delegált” kitüntetést szerezte meg.

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium diákja nemrégiben tért vissza New Yorkból, de hetekkel a verseny után még mindig az események hatása alatt volt.

Valóban egy hihetetlen élmény volt részt venni az ENSZ működését szimuláló megmérettetésen. Az első pillanatban még nehezen fogtam fel, hogy megnyertem. A verseny után két héttel még mindig úgy érzem, mintha csak most történt volna

– emlékezett vissza Boldizsár.

A fonyódi gimnazista a budapesti Milestone Intézetbe jár, ahol egy Model ENSZ klub is működik.

Itt nem tanárok, hanem mi diákok dolgozunk együtt a céljaink eléréséért.

– magyarázta a fiatal.

Az ifjú diplomatatehetség a klubban sajátította el az ENSZ működésének alapjait, szabályrendszerét, és itt készült fel a versenyre. A verseny különlegessége abban rejlett, hogy a valós ENSZ működését kellett a fiataloknak lemodellezni.

Az Egyesült Államok képviselőjeként vettem részt és olyan globális kérdésekkel foglalkoztunk, mint a civilek védelme fegyveres konfliktusokban és a fiatalok szerepe a biztonságban. A verseny során valódi krízishelyzet is adódott, éppen úgy, ahogyan a valóságban is bekövetkezett az izraeli konfliktus kapcsán.

A váratlan fordulatokra a versenyzőknek gyorsan kellett reagálni, ez pedig igazi kihívást jelentett a számukra.
Ez a győzelem nemcsak egy nagy akadémiai elismerés, de jelentősége van a valós ENSZ munkájában is. Nagy Boldizsár konferencián elfogadott indítványa ténylegesen bekerül a valódi ENSZ Biztonsági Tanácsa elé a közeljövőben.
A fonyódi gimnazista mindenképpen a diplomáciai pályát szeretné választani. Mint mondta: szeretné a versengés kapcsán megszerzett tudását a valódi nemzetközi diplomáciában is kamatoztatni.

Álmodj nagyot és ne félj a kompromisszumoktól, ezek nélkülözhetetlenek a diplomáciában, és ha megfelelően kezeljük őket, elérhetjük a kívánt eredményeket.

– javasolja a fiatal kortársainak is

Boldizsár még nem döntötte el, hogy itthon vagy külföldön folytatja tanulmányait.

eb888dc5edc04ba3aa70d009c46254c6

Forrás és képek: sonline