Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Szívet melengető érzés számomra, hogy Fonyódon a véradás egy nagyon fontos jegyzett nap lett!

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor Szerdahelyi Ica nénitől átvettem Fonyódon a véradás szervezését, nem gondoltam volna, hogy ez a feladat életem egyik fontos részévé válik. Fonyódon van Somogy vármegyében az egyik legkiemelkedőbb létszámú véradás! Alapszervezetünk létszáma nagyon szépen gyarapszik, egyre többen vannak, akik részt vesznek a karácsony előtti adomány gyűjtésben is. A mi munkánk az, hogy másoknak segítsünk!

15 év távlatából nézve szinte teljesen kicserélődtek a véradók, hiszen az idősebbek a koruknál fogva már nem tudnak vérükkel segíteni. Nagy öröm, hogy jönnek a fiatalok, akiknek rendkívül közösség formáló erejük lett az eseményen. Többen együtt érkeznek az ismerőseikkel, többükkel pedig már napokkal a jeles esemény előtt folyamatosan kapcsolatban vagyok.

Az év utolsó véradását, mindig karácsony közeledtével szervezzük, ami külön emeli a véradók létszámát, hangulatát. A véradó közösség tudja és érzi, hogy mennyire fontos a vérünkkel segíteni, hiszen akár három ember életét is megmenthetjük! A sikeres véradások lebonyolításában nagy mértékben hozzájárul, hogy a Kulturális Központban zavartalan, kifogástalan körülményeket biztosítanak az ott dolgozók. Hálásan köszönjük nekik! Fonyód Polgármesteri Hivatala pedig évről-évre minden karácsony előtti véradást támogatja.

A virsli kezd hagyományossá válni, ami emeli az esemény színvonalát, hiszen a véradóknak a véradás után nagyon jól esik. Hálásan köszönjük! Hálásan köszönjük a Fonyód Konyha segítőkészségét! Az idei évben is számítunk önzetlen segítségükre! Kívánok minden véradónak egészségben gazdag új évet!

Sándor Mária Éva

Magyar Vöröskereszt

Somogy Megyei Szervezetének

véradás szervezője