Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

mkg 1A fonyódi Mátyás Király Gimnázium női kézilabdacsapata nyerte a Diákolimpiát, miután a döntőben legyőzte a Mathiászt, míg a mathiászos fiúk ezüstéremmel zártak.

A négy somogyi kézilabdacsapatból hárman a döntőig meneteltek az Országos Diákolimpia szegedi fináléjában. A nők között igazi NEKA-rangadót rendeztek, hiszen a balatonboglári Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola és a fonyódi Mátyás Király Gimnázium is akadémistáinkkal állt fel. A találkozó 26-23-as fonyódi sikert hozott, a bogláriak pedig ezüstérmesek lettek. MKG (Fonyód) – Mathiász (Balatonboglár) 26-23 (15-11)

diak0 2

(www.neka.hu)

A fonyódi játékosok edzői: Hajdu János, dr. Woth Péter, Kiss Szilárd és Siti Bea. Mellettük Bors Éva és Lehel László, gimnáziumunk testnevelő tanárai patronálóként segítették őket a bajnokság idején.

„Megtiszteltetés számomra együttműködni - ha apró mértékben is - a Nemzeti Kézilabda Akadémiával, illetve ezekkel a kiváló, ifjú sportolókkal. Ezek a diákjaink óriási sikert értek el mind az iskolánk, mind a településünk számára ezzel a győzelemmel. Jelenleg 41 NEKA-s tanítványunk van, és ez a szám folyamatosan bővül, elmondásuk szerint nagyon szeretnek Fonyódra járni iskolába. Ezeknek az élsportolóknak még az iskolapadban is jól kell teljesíteniük, úgy, hogy többnyire távol vannak az otthonuktól, szüleiktől. Ez embert próbáló feladat, ezért is próbáljuk Bántó Zsuzsanna Igazgatónővel és kollégáimmal együtt segíteni őket a tanulmányaik folyamán. Ahogy mondani szoktam nekik: Legyetek büszkék arra, hogy a Mátyás Király Gimnáziumba jártok, mert mi is büszkék vagyunk arra, hogy nálunk tanultok. ”

- mondta el Lehel László pedagógus.

 

index foto: Lehel László