Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

 

atevezes png Medium

Kedves Túrázóink, Versenyzőink 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma délelőtt kiadott előrejelzése és a Balatoni Vízirendészet ajánlása alapján a hétvégére várható rossz időjárás miatt a XII. Klasszikus Balaton Átevezés túraversenyünket 2023. augusztus 26-ára tesszük át. Megértéseteket köszönjük, számunkra a biztonságotok az első! A további részletekről a már ismert oldalakon tájékozódhattok.
Augusztusban várunk Benneteket szeretettel!
Lehel László
főszervező

 

 

 

A túra-verseny időpontja: 2023. augusztus 26.

Esőnap: 2023. augusztus 27. Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2023. augusztus 24. 13,00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt.

Útvonalak:

I. KLASSZIKUS táv (Fonyód - Badacsony – Fonyód) ~ 9 km

II. FÉLMARATONI táv (Fonyód-Balatonfenyves-Fonyód-Badacsony-Fonyód) ~ 21 km

 

 

Kategóriák:

Klasszikus táv: csónakok (ffi.női egyben értékelve) sup (ffi. és női külön ért.) kenu I (ffi. és női külön ért.) kenu II-IV (ffi. és női külön ért.) sárkányhajó (ffi. és női külön ért.) kajak I (ffi. és női külön ért.) kajak II-IV (ffi. és női külön ért.)

Félmaratoni táv: kajak I (ffi. és női külön ért.) kajak II-IV (ffi. és női külön ért) egyéb hajók (ffi. és női egyben ért.)

Résztvevők száma: max.500 fő. Amint a nevezettek száma eléri az 500 főt, a nevezést lezárjuk.

Online előnevezés: a versenynaptar.com oldalon lehetséges! Helyszíni nevezésre, csak korlátozott számban, a főszervezővel egyeztetve van lehetőség ! Amennyiben a túra-versenyt a pótnapon sem lehetséges lebonyolítani, úgy a befizetett nevezési díjat a következő évi versenyünkre érvényesítjük.

Versennyel kapcsolatos minden információ: a www.balatonatevezesfonyod.hu és www.fonyod.hu oldalakon található, illetve különleges esetben, Lehel László főszervezőnél, tel. 06-20-5684259 .

Rajtszám átvétele a helyszínen, 07:00 – 08:30-ig (FÉLMARATONON INDULÓK), 07:00 – 09:30-ig (KLASSZIKUS TÁVON INDULÓK) az információs sátorban. Kérjük a rajtszámokat a hajók jobb elülső-oldalsó részére (a vízvonal fölé) felragasztani !

Rajtok:

Félmaratoni táv: 09:00 ó. egyben minden kategória !!!!

Klasszikus táv: 10:00 ó.-tól, kb. 15 percenként kategóriánként !!!!

Rajtsorrend: evezős csónak (+ egyéb) – sup – kenu – sárkányhajó - kajak

Technika értekezlet: a verseny napján, 08:30 és 09:30 ó.-kor a központi sátornál.

Megnyitó: 09:30-kor

Részvétel: Az átevezésen indulni, csak emberi erővel, evezővel hajtott, a vízirendőrség által engedélyezett vízi sporteszközzel, (pl. csónakkal, sup-pal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval) lehet.

Állatot a túra-verseny alatt nem lehet a hajóban tartani ! Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását, mindenkinek magának kell gondoskodnia. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről szintén mindenkinek magának kell gondoskodnia. Mentőmellény hiányában a szervezőknek nem áll módjukban a nevezetteknek az indulását engedélyezni és ez esetben a nevezési díjukat visszatéríteni !!!

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) lehetőség szerint, a szervezők, a www. balatonatavezesfonyod.hu oldalon megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé. Kérjük ezen közlemények nyomon követését.

A nevező, a túra- versenyre való nevezéssel elfogadja a versenyszabályzatot és kijelenti, hogy ismeri a vízi közlekedés szabályait, valamint nevezésével igazolja vízbiztos úszni tudását. A túra-versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A túra-versenyen való részvételből vagy annak elmaradásából eredő lehetséges károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Nevezési díjak:

felnőtt: 7.500 Ft / fő

7-14 év között: ingyenes

Kiskorú nevezett, csak 18 évnél idősebb, felnőtt kíséretében (egy hajóban) indulhat a túra-versenyen !

A túra-verseny ideje alatt, a résztvevő kiskorúak biztonságáért, a hajóegységeik felnőtt korú „kapitányai” felelnek !!! A 7. életévet be nem töltött gyermekeket pár év múlva szeretettel várjuk, de az idén még sajnos nem indulhatnak a túra-versenyünkön !

A verseny nevezési díja az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• Emlékérmet minden résztvevőnek.

• Az egyéni kategóriák első 3 helyezettjeinek érem, ill. a csónakoknak, csapatoknak (hajóegységenkénti) kupa díjazását.

• Orvosi szolgálatot.

• Az átevezéssel összefüggő szervezési és lebonyolítási feladatokat, helyszínbiztosítást.

• Vízirendészet és vízimentő szolgálat által biztosított vízi útvonalat.

• Útvonaljelző vitorlásokat.

• Kísérő motoros csónakokat.

Megközelítés:

Helyszín: Fonyódi Kutyás Strand

Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete mellett (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.) GPS: 46°44'56.63"É; 17°33'9.03"K A rendezvény területe a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.) mellett található, illetve a helyszín mellett található Fonyódi kutyás strand. A 7-es számú főútról való lehajtás a partra a hajóállomás irányába eső vasúti átjárón át, majd azt követően balra kanyarodással lehetséges.

Parkolás, behajtás: A rendezvényterület korlátozott parkolóhelye miatt, javasoljuk a gyalog, vagy vízen történő megközelítést is. A versenyhelyszíntől gyalog 10 percre a 7-es számú főúton található, a SPAR élelmiszerbolttal szemben, ingyenes 200 autó befogadására alkalmas parkoló.

Érkezés vontával, utánfutóval, sárkányhajók szállítása: A sárkányhajóval indulóknak, illetve a vontával, utánfutóval érkezők számára korlátozott számban parkolóhelyek elérhetők a rendezvény területén.

Megközelítés a víz felől: Lehetőség van a rendezvényre a vízen érkezni, azonban az eseményen való részvétel ebben az esetben is regisztrációhoz (rajtszám) kötött. A távnak regisztráció nélkül nekiindulókat a vízirendőrség visszafordítja.

Vízreszállás:

• A vízre szállító területre belépéskor a szervezők ellenőrzik a vízre szálláshoz szükséges jogosultság feltételeinek meglétét.

✓ hajó, felragasztott rajtszámmal

✓ mentőmellény … stb.

Hajóbérlés:

Az eseményre a rendezők hajót nem biztosítanak a résztvevőknek, ugyanakkor lehetőség van bérelt hajóval történő indulás Hajót bérbeadó partnereink: Konkoly Hajókölcsönző Fonyód tel.:00-36-30-4146344, Kajak-kenu Pont Fonyód tel.: 00-36-20-3803562 A versenyre történő benevezés a hajóbérléstől függetlenül történik. A szervezők a hajóbérléssel kapcsolatosan semmilyen felelősséget nem tudnak vállalni. Kérjük, hogy mindenki győződjön meg arról, hogy az induláshoz szükséges, megfelelő vízijármű, a verseny időpontjára a rendelkezésére áll.

A női és a férfi versenyzőket kategóriánként együtt indítjuk, de természetesen külön értékeljük. Azokat a hajóegységeket, amelyekben a hölgyön, hölgyeken kívül (akár csak egy) férfi is versenyez, a férfi csapatoknál értékeljük!

Átevezés:

• A klasszikus táv esetén Fonyód - Badacsony közötti vízfelületen, kb.500 méterenként horgonyzott vitorlás hajók jelölik az útvonalat. A félmaratoni táv esetén Fonyód-Balatonfenyves-Fonyód résztávon bóják és fordítóhajó jelzi az útvonalat, majd a Fonyódra történő visszaérkezést követően az útvonal megegyezik a Fonyód-Badacsony-Fonyód klasszikus táv útvonalával.

• Fáradtság vagy rosszullét esetén, bármelyik horgonyzott vitorlás hajó mellé ki lehet kötni, ahol a hajó legénysége szükség esetén segítséget tud hívni. Az átkelés résztvevőit mentőmotorosok és a vízi rendészet hajói is folyamatosan felügyelik, szükség esetén bátran kérjenek segítséget tőlük. A kihelyezett bójákat és bójás vitorlásokat végig balkézről kell kerülni !

• Balatonfenyves és Badacsony közelébe érve már szemmel is láthatóvá válik a kihelyezett, sárga fordító bójás vitorlás.

• A sárga fordító bójás hajót megkerülve kell visszaindulni Fonyód irányába. Fonyódon a célhoz közeledve a Fonyódi Vízirendészet épülete adja az irányt.

Befutó:

• Az értékelt célba érkezés 14:00 óráig lehetséges, a beérkezést követően a hajót a lehető leghamarabb a partra, vontára vagy autóra kell helyezni, hogy a vízben ne akadályozza a többi beérkezőt. Felhívjuk a figyelmet, hogy a célterületen hagyott hajók épségét nem tudjuk garantálni !

Eredményhirdetés:

• kb. 14:30 ó. (a befutóktól függően)

Megjegyzés:

A Klasszikus Balaton-Átevezés napja, a balatoni hajózás és menetrend szerinti hajózás egyik forgalmas napja az évnek. Az átevezés útvonalát több ízben kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezhetik. Az átevezés napján hajózárlatot elrendelni nem tudunk, ezért a résztvevők fokozott figyelmét kérjük az ütközések elkerülése érdekében. Az átevezés résztvevőire is a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbségadási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. A verseny szervezett keretei nem jogosítják fel a résztvevőket, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra. A szervezők a verseny szervezésével kapcsolatos változtatás jogát fenntartják, melyről lehetőség szerint, közleményt adnak ki a www.balatonatevezesfonyod.hu oldalon.

Mindenkit nagy szeretettel várunk Fonyódon, a XII. Klasszikus BalatonÁtevezésünkön ! 

 

Szervezők

 

A verseny szervezője:

Fonyódi Turisztikai Egyesület 8640 Fonyód Ady E.u.17.

Túra-verseny főszervező: Lehel László tel. 00-36-20-5684259

Együttműködő partnereink:

Fonyód Város Önkormányzata

Fonyód Média

 

Országos Meteorológiai Szolgálat

Balatoni Vízirendészet

Balatoni Vízimentő Szolgálat

Red Bull Magyarország

Fonyódi Kormoránok Vitorlás Egyesület

Vagabund Vitorlás Egyesület

Madarász Zoltán

Óh Zsolt

és még sok-sok barátunk, ismerősünk

A VEB2023-ról bővebben a www.veszprembalaton2023.hu oldalon olvashatnak.VEB2023 logo hu website lablec blue 130x280px