Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Képernyőkép 2023 09 05 110959Két balatoni séf is bekerült a Michelin Guide legfrisebb számába, egyikük a balatonfenyvesi Szikra Gabriella, aki a fonyódi Konyhám Stúdió 365 megálmodója.

 

 

Az angol nyelvű cikkben Szikra Gabriella elmesélte, hogy már 14 évesen tudta, hogy séf szeretne lenni. A szakmában sok mindent kipróbált, tapasztalatokat gyűjtött külföldön Spanyolországban, Németországban, Ausztriában, de több híres magyar étteremben is dolgozott mielőtt megnyitotta volna a Konyhámat Balatonfenyvesen. A különleges gasztronómiai élményt kínáló vendéglátó helyről mi is többször írtunk, ám ez a büfé szezonális volt, viszont a Séfek séfe című műsort is megjárt szakács egy egész évben nyitva tartó helyet szeretett volna. Ezt 2021-ben valósította meg, amikor megnyitott Fonyódon a Michelin Guide által korábban díjazott Konyhám Stúdió 365 a város központjában.  Elmesélte azt is a magazinnak, hogy sok minden inspirálja a főzésben, így a helyi és szezonális hozzávalók, de azt is fontosnak tartja, hogy feledésbe merült ételeket újra divatba hozzon. De nagyon szívesen készít vegán és vegetáriánus fogásokat is. Nagy kihívásnak tartom az ilyen ételeket és én szeretem a kihívásokat, mondta Szikra Gabriella. 

Képernyőkép 2023 09 05 111028

A déli parti szakács azt is elmondta, hogy a jövőben szeretné tovább bővíteni szakmai ismereteit, más top éttermeket felkeresve még több tapasztalatot gyűjteni. És szeretne az étlapra minél több helyi termelő által előállított alapanyagot feltenni, hiszen a fenntarthatóság nagyon fontos számára. 

 

forrás és kép: sonline.hu