Két balatoni séf is bekerült a Michelin Guide legfrisebb számába, egyikük a balatonfenyvesi Szikra Gabriella, aki a fonyódi Konyhám Stúdió 365 megálmodója.
Az angol nyelvű cikkben Szikra Gabriella elmesélte, hogy már 14 évesen tudta, hogy séf szeretne lenni. A szakmában sok mindent kipróbált, tapasztalatokat gyűjtött külföldön Spanyolországban, Németországban, Ausztriában, de több híres magyar étteremben is dolgozott mielőtt megnyitotta volna a Konyhámat Balatonfenyvesen. A különleges gasztronómiai élményt kínáló vendéglátó helyről mi is többször írtunk, ám ez a büfé szezonális volt, viszont a Séfek séfe című műsort is megjárt szakács egy egész évben nyitva tartó helyet szeretett volna. Ezt 2021-ben valósította meg, amikor megnyitott Fonyódon a Michelin Guide által korábban díjazott Konyhám Stúdió 365 a város központjában. Elmesélte azt is a magazinnak, hogy sok minden inspirálja a főzésben, így a helyi és szezonális hozzávalók, de azt is fontosnak tartja, hogy feledésbe merült ételeket újra divatba hozzon. De nagyon szívesen készít vegán és vegetáriánus fogásokat is. Nagy kihívásnak tartom az ilyen ételeket és én szeretem a kihívásokat, mondta Szikra Gabriella.
A déli parti szakács azt is elmondta, hogy a jövőben szeretné tovább bővíteni szakmai ismereteit, más top éttermeket felkeresve még több tapasztalatot gyűjteni. És szeretne az étlapra minél több helyi termelő által előállított alapanyagot feltenni, hiszen a fenntarthatóság nagyon fontos számára.
forrás és kép: sonline.hu